Ingredients:
- huner (chicken)
- brue (chicken broth)
- smaltz (lard)
- vogel (poultry)
- wurtzen (spice)
- Saltz (table salt)
- wies brosem brods (white breadcrumb)
Tools:
- pheffer tuech (cheesecloth)
- morsel (mortar)
- phan (pan)
- haffen (pot)
- banck (workbench)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: pureeType: -Gestossen huner mach so ader vogel Sueed die altenn vetten huener wol Feym die brue Mach sie luter als ein reyn wasser Gusz nit mehe dar ane Saltz vnd versuds nicht Thu die huener vsz Behalt die bruee Seige das feist ab In eynen vnd die mageren bruee In andern haffen Die losz beide also stehen Wirf dan dy huner vf die banck Zcuech die grossen bein vsz Dan hack sie gar klein Weiche eyn wies brosem brods In der mageren brue gar wol Nym dan das brod vnd huener vnd stosz gar wol In eym morsel Zcwings durch ein pheffer tuech mit der mageren huener brue Stoszs anderweit vnd zcwings aber duerch Ists zue duen so thue mehe wies brods dar Inn vnd zwings duerch Ists zu dicke So zcwings an brod duerch Thue isz In ein phan erwelle isz Machs mit wurtzen vnd saltz Als isz nue durch ist gangen das heissen vnd sin gestossen huener Thu dar vf einen luteren smaltz vorbehalten Also merck allerley vogel gestossen also gemacht vnd mit soden farb ab gemacht