Ingredients:
- teig (batter)
- hunrern (chicken)
- bretig (chicken breast)
- brue (chicken broth)
- eier (chicken egg)
- houebt (chicken head)
- kragen (chicken neck)
- Ingerusch (chicken offal)
- glidder der huner (chicken part)
- huenerbrue (chicken stock)
- hunerfullen (chicken stuffing)
- Fyger (fig)
- peterlin (parsley)
- gegilbt (saffron)
- wuertz (spice)
- saltz (table salt)
- wasser (water)
- mels weissen (wheat flour)
- win (wine)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Von hunrern eyn essen Wan sie wol gesoten sin Zuleig sie In vier teil Nym das bretig Zu hack vnd stos isz wol In einem morsell . also . Nym houebt kragen vnd alles Ingerusch vnd stos do mit Nym eier peterlin vnd zcwirre eyn leffel fuel mels weissen das schued dar ane mit wasser ader win gegilbt mit saffran So isz all wol gestossen ist Thu isz vsz vnd nym die ander glidder der huner vnd beslags mit gestossem teig vmb vnd vmb ydes stueck glich als kuchenn Netz die hende In win Strichs woil zu vmb vnd vmb Legs In die alten huenerbrue In eynen widen hafen das die selbe brue dar vber gehe Loszs also sieden Vnd sin die alten vetten huener gut dar zcue So isz nue gesoden ist so mach die selben brue ab mit Saffran wuertz vnd saltz Strauee peterlin dar vber klein gehackt vnd richts an wiltue isz besser han so nym Fyger peterlin In das gehecke kueme zupruefen vnd wie kleyn die glidder sin Sal man doch ydes besondern vmb slahen vnd In leigen Ein solichs geheck an mele mocht man zu gueten hunerfullen machenn