Ingredients:
- eyer (chicken egg)
- Crebs (crayfish)
- Crebs buche (crayfish belly)
- houebt (crayfish head)
- Crebs scheren (crayfish pincers)
- swentz (crayfish tail)
- smaltz (lard)
- petersil bletter (parsley)
- Gilbe (saffron)
- wurtzen (spice)
- Fulle (stuffing)
- saltze (table salt)
- wasser (water)
- broszem wiszs brods (white breadcrumb)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- Ruckschalen (crayfish shell)
- roist (grate)
- morsel (mortar)
- spiszlin (spit)
Categories:
Main ingredient: fish fishPreparation: pan fried panfriedType: -Gefuellte Crebs zcu machenn Sueed sie In wasser Schele sie schoen Lege die guten groissen Crebs scheren vnd swentz besondern Nym die anderen gescheleten kleinen Crebs buche vnd scheren Die hacke gar klein vnd slag frische eyer darvnder so vil vnd die mynge der crebisz ist Menghe sie ab mit wurtzen vnd saltze Gilbe sie en wenig Hacke petersil bletter allein vnd keinen stengel dar vnder knethe isz mit einem rohen Eye So blibs kleberig vnd by en ander Nym dan dy Ruckschalen vnd Fuell sie wol vnd stortz dan ein ander ruckschalen dar vber Ein houebt hene das ander here Einen buch gein den andern Wiltu sie dan broeden so stosz zcene ader drie In ein spiszlin Legk sie vff einen roist Nit zcu heisz bisz das dy Fulle starck vnd gerecht werdenn so gib sie als warmm fuer Wiltu sie aber roisten In eym smaltz bisz die Full gnuegk gewinnen dis magstu auch thuen bisz sie gerecht werden Gib sie ouch hin Nym dan das ander teil der behalten Crebs schon geschelet vnd rein bereit Thu sie In ein morsel vnd ein broszem wiszs brods dar zcue Stosz isz vnd tribs durch ein tuch So legk dan die aller groisten krebsz swentz vnd scheren darIne Machs ab mit wortzenn vnd saltze [8r] Lasz sie erwallen vnd richt sie dan ane Das heissen gestoissen krebis