Elder flower puree Huldermuesz zcu machen Semantic annotation of the recipe "Elder flower puree" (k1.35) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.k1.35 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Köln Historisches Archiv der Stadt Köln Best. 7004, 27 K1 vormals Gymnasialbibliothek GB 4° 27 K1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "K1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 2. Hälfte 15. Jh. (Menne/Ehlert), 16. Jh. (Finger et al.) 2nd half of 15th c. (Menne/Ehlert); 16th c. (Finger et al.) Entstehungsort unbekannt place of origin unknown: aufgrund der sprachlichen Merkmale westmitteldeutscher Raum anzunehmen West Central German
Huldermuesz zcu machen Brich hulderblud In ein sydend milch ein gut teil Loisz sieden Trieb isz durch ein tuech Mach einen herten deick von eiernn vnd welle dar vsz duen bletter Snyd den teig klein In wurmlens wisz Thue In die sydend milch das sie vm mersz siede vnd rure das gar wol das isz sich vermische Saltz isz vnd mach isz ab mit milch smaltz