Ingredients:
- kuemel (caraway)
- kese (cheese)
- Cynamon (cinnamon)
- vetten fleische (fatty meat)
- fischen (fish)
- Ingber (ginger)
- Granorum paradisi (grain of paradise)
- Galgan (lesser galangal)
- piperr longum (long pepper)
- Macis (mace)
- milch (milk)
- nucis muscatis (nutmeg apple)
- zcwebeln (onion)
- Safran (saffron)
- wuertzen (spice)
- Calmes (sweet flag)
- Zuckar (unrefined cane sugar)
- Cedoar (zedoary)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: -Type: medicinalStomachum frigidum reformando Nym kuemel . j . loth . Galgan 1/2 loth . Ingber j . loth nucis muscatis 1/2 loth Macis j quentin Calmes j quentin Cedoar 1/2 quentin piperr longum . j quentin Granorum paradisi j quentin Steinwuertz j quentin Cynamon j quentin Zuckar j quintarium sufficit Mach ein latwerge dy nuetze tag vnd nacht iij moil Im somer morgens frue nuech ternn zcum mittag vnd des abends am betgang Im winter des morgens nuechtern des abends am betgang vnd zu mitternacht Vnd so due der lattwergen bruechenn wilt Saltu vor hin nuechtern sin iij stuende vnd nach der nemuenge iiij stunde Item die irsten iij tage so due er bruchen wilt Nym Ire ein haselnuesz grois Die anderen iiij tage einer kleinen muescaten grois Die anderen wochen vsz einer grossen muescaten grois Die dritten wochen einer welschen nuesz grois Do bie blieb bis dir basz wirt Vnd ists das dir an der Confectien gebricht lois Ire mere machen Huet dich dy wil du er bruchest fur kalter spiese vnd trancke Als allerley fischen grueen vnd dorre vszgenomen gar klein lebendige fische dy loisz dir wol abmachen mit wuertzen vnd Safran [30v] gekocht mit klein gesnedden zcwebeln Huet dich ouch vor Compestkrude . Allerley milch spiese . vor gereuechtem Garstigen vnd vetten fleische vnd vor madigem kese vnd aller vndaueier spiese