Ingredients:
- broid (bread)
- Saluey (common sage)
- kruder (herb)
- peterlin (parsley)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- win (wine)
Tools:
- backoffenn (baking oven)
- korbe (basket)
- tuche (cheesecloth)
- kandell (jug)
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: preserveType: -Item die kruder vorgnant vber Iore zuhalten Vohe thaue wasser mit eynem reynen nue gewaschen lynen tuche das zcuech vff eyner wissen herre vnd here druck isz vsz In einen reynen suberen kandell Beisze die krueder dar Inn Isz sie Saluey peterlin ader anders was kruds das ist eynen tag vnd nacht Thu sie dan vsz vnd lois druckenn gar wol vnd derre sie In eym backoffenn Behalt sie oben Im huesze In eynem korbe Vnd wan du die salsen wilt machenn So beisze sie mit win oder essig vnd stois mit broid als der Salszen recht ist wan du wilt


