Ingredients:
- kornbloemen safft (cornflower juice)
- Crebsen (crayfish)
- schern (crayfish pincers)
- schalen (crayfish shell)
- Crebs swentz (crayfish tail)
- mele (flour)
- Ingber (ginger)
- Smaltz (lard)
- Milch (milk)
- wuertzen (spice)
- saltz (table salt)
- essig (vinegar)
- wisz broid (white bread)
- win (wine)
Tools:
- thuch (cheesecloth)
- phanne (pan)
- Leffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pureeType: -Ein gemueisze von Crebsen Require Guet Milch vnd kornbloemen safft Temperire vnd ruere das wol durch en ander Thue ouch schoen mele dar zcue vnd temperir isz noch basz Bereit die Crebs woil Wirff nit dan die gallen vsz dem houebt So magstu si stoissen mit win bereit oder mit schalen vnd alle Thu ein wisz broid dar vnder Drucks durch ein thuch Machs ab mit wuertzen vnd saltz vnd thu isz In das mueszlin vor gezcworen mit mele vnd milch Temperir isz wol mit eym Leffel Ists vor nit abgemacht mit wurtzen vnd saltz so machs dan ab Ists zcu dicke So mere isz mit milch zcu rechter Require In fine huius capituli scilicet folio 7 alia duo fercula de Cancris Latin text in folio margin. [3r] moisze Thu isz In ein smaltzige phanne Loisz isz sieden als ein kinds muesz wiltu das warm geben ye mehe gestoszner Crebs In dem muesze sin ye besser zcue gueter dicke vnd wenigk Smaltz darvff vnd ein klein frisch Ingber gezcettelt Wiltu das muesz kalt geben So sal das mit win ader essig gemacht werden Ader die Crebs sullen mit win ader essig gestoissen vnd durch getribben werdenn vnd das selbe mit eym steiblin mels ein gemuesze gemacht vnd mit wurtzen vnd saltz ab bereit Dar In geleit die guten groissen Crebs swentz vnd schern alleyn Trag fuer