Ingredients:
- mandel milch (almond milk)
- milchsmaltz (butter)
- eygernn (chicken egg)
- struben teig (funnel cake dough)
- Geismilch (goat milk)
- honig wasser (honey water)
- milch (milk)
- saffran (saffron)
- wurtzen (spice)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- hafen (pot)
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: pastryType: -Ein lynds essen kyntbetten etc. vnd Swachen luden heiszen Milchkuchen Mach einen struben teig mit milch Verzcwirren gar wol Wiltu Ine gele haben verhochin mit saffran Nym die versoten milch als man sie macht versoten In eynem hafen versoten In wasser In eynem andern hafen mit eygernn die starck oder dick ist Die selbe milch mach ab mit edeln guten wurtzen In der Apotekenn genant Sperum dulcium noch eynem duennen strublin teig an eiger ader mit eigern mit eym gesoten honig wasser vnd eyn klein saltz [24v] vnd verpirg auch dy milch dar Inne als In kuchlins vnd In krepphen wise vnd back sie schoen vnd bruen vnd gibs dar mit zucker bestrauwet kueme zu prubenn Wiltu aber die kuchlin In guter mandel milch Geismilch ader ander milch gebenn So vergilbe sie vnd thue ein luteren milchsmaltz dar vff vnd trags fuer