Ingredients:
- bersig (berch)
- Crebs (crayfish)
- bueche (crayfish belly)
- bruee (crayfish broth)
- helse (crayfish neck)
- scheren (crayfish pincers)
- zcagel (crayfish tail)
- bruee (fish broth)
- wuertz (spice)
- Saltz (table salt)
- essig (vinegar)
- win (wine)
Tools:
- siech tuech (cheesecloth)
- morsel (mortar)
- phan (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Gesultzet Crebs zcu machen Ein hoifflichs verdeuewelichs essen Sueed die Creps mit win ab vnd schele die scheren vnd zcagel vnd helse behalt das ander wuertz [2v] wurtz Isz besondern Nue mache dy bruee ab also Nym bersig die klein sin Sued sie In win vnd essig als vil du Ire dan haben wilt ader bedarfest Schued sie vsz Vnd nym die gall vsz den kopffen Nym dan die bueche Scheren vnde zcagel Stosz sie wol In eynem morsel Zcuetrieb sie mit der bruee dar Inn sie gesoten sin durch ein siech tuech Item Nym dar noch aber frisch krebis Vnd alleyn die gescheleten Scheren vnd ouch zcagel Thue sie In die durch getribben Creps In ein phan Erwelle si wol einen kleynen wall Mach sie ab mit guten wurtzenn vnd Saltz Versuch sie was Ine gebrech Vnd loisz sie erkaltenn