Ingredients:
- eppheln (apple)
- kese (cheese)
- eigernn (chicken egg)
- Saluey (common sage)
- teig (dough)
- fygenn (fig)
- mels (flour)
- krudernn (herb)
- honig win (mead)
- peterlin (parsley)
- Regelsbirnn (pear)
- welsch wimber (raisin)
- Saffran (saffron)
- wurtzs (spice)
- full (stuffing)
- Saltz (table salt)
- wiesbrosem brods (white breadcrumb)
Tools:
- welholtz (rolling pin)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: -Type: -Ein geback von Regelsbirnn Schele sie schone wirff die kernn vsz Mach ein grone full von eigernn vnd peterlin ader Saluey ader andern wolsmeckenden gronen krudernn Stele vnd Stengel wirff vsz Hack alleyn die bleder vil klein Slach rohe eyer dor Inn Rere ein klein wiesbrosem brods dar ane wurtzs ab Triebs gar woil durch en ander wiltue isz dick ader duen das achte Mach einen teig von gesoden honig win auch nit zu dicke vnd duenne Zcuetrieb den mit eym welholtz Mach kuchen ader krapphen dar vsz vnd backs wol Vnd In der fastenn magstu welsch wimber vnd fygenn dar vnder thun als zcymelich were Du magst die regels pirnn dar Inn hacken ader lenglecht snytz machen vnd darInn leigen ader strauwen In die fuell Der aber der gruenen kruter nit enhat ader nympt vnd die rohen eier mit geproden eppheln wol verknidt mit wurtzen Saffran vnd Saltz also Inn geleit das vereynet sich gar wol In kugelin ader krepphenn Aber so man der epphel vnd birnn nit enhoit So nym wol gereben guten kese das vereynit sich ouch wol mit den eyernn mit eym kleinen steublin mels vergilbt vnd wol vnder eyn gekneten mit saltz vnd wurtzenn ab du wilt das ist eyn gut geback