Ingredients:
- bersze (berch)
- eiernn (chicken egg)
- Crebs (crayfish)
- teigk (dough)
- blaid von teige (dough sheet)
- Oile (eel)
- Vische (fish)
- Smaltz (lard)
- milch (milk)
- hechten (northern pike)
- peterlin (parsley)
- wurtz (spice)
- fulle (stuffing)
Tools:
- kolnn (ember)
- phann (pan)
- teigphanne (pie pot)
- welgerhultz (rolling pin)
- rouech (smoke)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pieType: -Ein Gut Torthe zu backenn Nym ein suber phann dar noch du den thorten grois oder klein wilt hon So mach eynen teigk von milch vnd eiernn wol starck Zcuch Ine duenne mit eym welgerhultz vnd myszen noch der phannen so das er vmb vnd vmb vber hange eins vingers dicke Mach ouch ein teigphanne In die phan dar zu ein fulle von geklopftenn eyernn peterlin Smaltz vnd wurtz klops wol vnder ein ander Thu isz In die teigphannen Mach eyn blaid von teige dar vber vnd portel isz zcu als einen fladenn das von dem vberigen teige hencket vber die phann wart das die phan smaltz habe vnd die teigphanne nit ane borne Rieb sie offt vmb vnd loesz den thorten backenn Dar zu gehort ein wiedlecht phan In eine soliche fulle magstu geschelet Crebs thuen Vische von hechten bersze oder Oile das harte vische werenn die weichen dochten nit wan sie mussen vor alle gesoten sin an die stait vnd abgemacht mit wurtzen So nue der thorte bruened so hat irs gnuech Setz Ine von den kolnn wan fuer vnd rouech macht In bruenselnn vnd Smeckend