Ingredients:
- huener (chicken)
- eyger (chicken egg)
- teig (dough)
- wilbrod (game meat)
- lebkuchenn (gingerbread for sauce)
- honyg win (mead)
- fleisch (meat)
- peterlin (parsley)
- welscher winber (raisin)
- geheck (sausage meat)
- wurtz (spice)
- fulle (stuffing)
- Saltzs (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- schusseln (bowl)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: stuffingType: -Ein ander wise vor vberblibben fleisch Nym huener wilbrod ader ander vberblibben fleisch das frisch sie vnd nit smecke hacks klein Slach eyger In schusseln vnd gehacktenn peterlin Wirff das geheck dar Inn wurtz vnd Saltzs ab Temperers wol das nit zu duenne sie mit gesoden honyg win vnd lebkuchenn darIn geribben So heldt sichs bye ein vnd list sich Inn fullen Wan die krepphen gebackenn sin das sichstue an der bruende so thu sie usz So mirck ouch das man alle krepphen mit zucker mag besehen so man die Irberen ludenn vor tragt So ist auch selden ein krepphe so man enwenig welscher winber dar Inn hackt an peterlin vnd ane krud sie wernn deste besser Also hastue den teig vnd krepphen fulle Ab du die moisze recht kanst tref fen So bistu eyn gut koich