Gingerbread sauce Ein salssen von Leczellten Semantic annotation of the recipe "Gingerbread sauce" (h2b.3) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.h2b.3 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Heidelberg Universitätsbibl. Cod. Pal. germ. 551 H2 H2b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "H2" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe I. 1471-1475 / II. um 1475 / III. 1450-1455 I. 1471-1475 / II. ca. 1475 / III. 1450-1455 Bairisch-mitteldeutscher Grenzraum Bavarian-Central German border region Bavarian, Bavarian
Ein <dish commodity="Q178359" en="sauce">salssen</dish> von <ingredient commodity="Q1468150" en="gingerbread for sauce">Leczellten</ingredient> So nym ein guten Leczelten vnd schneid den czu dunen schnyten alls ein pfeffer prot vnd seud In ab mit wein vnd treib es durch ein tuch als ein pfeffer vnd nym dar vnter czimerinten vnd Ingwer alls vill du wild vnd well es In einer pfanen vnd geusz den auf die salsen schussellein vnd thu ein czucker dar czu vnd musch es den