Fresh cheese pancake Ein gespott czu machen Semantic annotation of the recipe "Fresh cheese pancake" (h2b.20) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.h2b.20 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Heidelberg Universitätsbibl. Cod. Pal. germ. 551 H2 H2b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "H2" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe I. 1471-1475 / II. um 1475 / III. 1450-1455 I. 1471-1475 / II. ca. 1475 / III. 1450-1455 Bairisch-mitteldeutscher Grenzraum Bavarian-Central German border region Bavarian, Bavarian
Ein gespott czu machen Item willdu machen ein essen In dem meyen das heist ein gespot so nym ein flissenden kessz auf ein hoff schusselln vnd schneid den In dun schnyten vnd nym dar czu vj eir vnd slachs auf den kessz vnd nym auch meysche putern In ein pfanen vnd thu den kesz mit den eirn vber das feur vnd czeuch es mit einem loffel vncz es slecht werd vnd richt es den an vnd versalcz nicht etc.