Ingredients:
- mandel (almond)
- milich von mandel (almond milk)
- saffrann (saffron)
- czucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuech (cheesecloth)
- haffen (pot)
- holczlin (skewer)
Similar recipes:
Same title: gr1.38, wo7a.5, wo7b.148Shared ingredients: w4.47, pa1.18, pa1.47, so1.22, bs2.60, db1.5, b6.17, bs1.167, bs1.9, gr1.108, gr1.169, gr1.174, gr1.38, gr1.64, k1.44, wo1a.5, wo3b.156, wo3b.158, wo3b.18, wo3b.56, wo7a.11, wo7b.151, wo7b.154, wo8.159, wo8.177, wo8.196Same ingredients in following recipe: 1Same tools in following recipe: 2Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: show dishItem wildw machen ein ygel von mandel So nym mandel als vil er haben well vnd stoß in vnd wirff in dar nach in ainen chlain haffen vnd ruer In mit ainem chlainen holczlin schuedt In dar nach auff ein tuech das er enpar lig vnd seich In dar nach das er drucken werdt wesa in mit czucker vnd nym dar nach geviertailt mandel kernn das dy rott sey mit saffrann [19r] vnd bestoß es dan das esß sech als ein ygel gewß dar nach dar an ein ticke milich von mandel vnd auff ein schussel so ist es gerecht