Ingredients:
- yngber (ginger)
- honig (honey)
- muscatplue (mace)
- pfeffer (pepper)
- weichsel (sour cherry)
- prue (sour cherry broth)
- gburcz (spice)
Tools:
- vassell (barrel)
- schussel (bowl)
- tuech (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: preserveType: household tipItem wil dw weichsel wehalten jar vnd tag So nym dy aller frischisten weichsell so dw sy gehaben magst vnd prock sy von dem stingel nym ein schussel voll oder mer vnd als vill honig das dich geduncht dw hast sein genug czw denn weichsell vnd sol die selbigen weichseln [61r] mit dem honig sieden wan sy dan vber slagen sein So streich sy durch ein tuech vnd laß woll wider auff sieden vnd gburcz sy ab mit yngber mit pfeffer mit muscatplue vnd la dir machen ein schons vassell vnd die weichslein dar ein die man ab geprock hatt vnd wan die prue erchalt ist So gewß sy vber die weichsel vnd verslach das vassel vnd secz in einen chalten cheler vnd cher es all tag ain stund vmb von ainem poden auff den anderen zw weinnachten prich das vassel auff vnd gib da von czw essen vnd als offt dw es auff prichst als offt sla es wider czw die weichsell machstw woll behalten pys in dy vasten oder vber Iarr etc.