Ingredients:
- taig (batter)
- air (chicken egg)
- weiß (egg white)
- veigen (fig)
- smalcz (lard)
- milich (milk)
- pettersil (parsley)
- czuckerr (unrefined cane sugar)
- tutter (yolk)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- phan (pan)
- spissell (rotisserie)
- spisseln (spit)
- loffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pancakeType: show dishItem ein schaff czagel pachen mit air nym air vnd slach das weiß besunder den tutter auch besunder vnd laß pettersil gar woll stossen vnd czerchloffen das weiß gar woll vnd gewß ein loffel vollen oder czwenn mit milich [58v] dar vnderr vnd ruer es ab in einem smalcz vnd schudt das auff ein tuech vnd preß da slach air vnder vnd das gruen auch dar vnder vnd ruer das selb auch ab vnd nym den air tutter vnd chlopf sy woll vnd mach ein chochel in einem chlain phan dar aus vnd schneid yeglichs besunder ains chlicz lang an der lenng vnd la dir machen spissell alsuil dw ir haben wilt vnd nym veigen auch dar czw stos am ersten ein grus an einen spisseln dar nach ein weyß dar nach ein veigen dar nach ein gelbs als pis das spissel voll wierdt mach ein taig von airen vnd czeuch die spisslein dar durch vnd pach das vnd wan dw das an wilt richten so czeuch die spissel her auß vnd sneidt sy nach der leng auff vnd richs an vnd gibs czw essen mit czuckerr etc.