Ingredients:
- zinamomi (cinnamon)
- nagel (clove)
- vischen (fish)
- gratt (fish bone)
- stupp (fish scale)
- ymberer (ginger)
- leczelten (gingerbread for sauce)
- honig (honey)
- hausen nassen (isinglass)
- pfheffer (pepper)
- salcz (table salt)
- czucker (unrefined cane sugar)
- esseich (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Item ein element von vischen in der vasten nym groß visch welicher das sindt vnd laß sy sieden auff halben weg thw dy stupp vnd gratt all da uon vnd la dirß woll stossen In ainem morsar nym ein beschaiden hait leczelten vnd reib das dar vnder nym guetten wein waich dy hausen nassen von ersten woll in dem wein vnd laß die dan besunder sieden nym ein wenig honig vnd ein wenig esseich vnd wein als vill dich bedunckt das dw sein genugen habst vnd temperir das durch ein ander vnd streiß durch auff das aller dickist nym [54v] dan nagel uil mer dan pfheffer vnd ymberer vnd mach das selb in das element auff ein praitew schussel vnd lass vber nacht sten vnd sneydt es dan vnd wan dw es czw essenn wilt geben so gib es chalt mit czucker oder mit zinamomi vnd salcz