Ingredients:
- mandel (almond)
- cherpffen (carp)
- choren plue (cornflower)
- visch (fish)
- parischoren (grain of paradise)
- weinper (grape)
- longen pheffer (long pepper)
- hechten (northern pike)
- gburcz (spice)
- czuckerr (unrefined cane sugar)
- weysß ymber (white ginger)
- wein (wine)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuech (cheesecloth)
- morsar (mortar)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: aspicType: show dishItem ein sulcz machen von iiij stucklen In ein schussel das ist weiß gelb plab wil dw Swarcz sulcz machen so nym ein hand volle weinper stoz sy chlain in einem morsar vnd slach sy durch mit guetten wein vnd leg dy visch dar ein die dw swarcz wilt haben aber hechten oder cherpffen warren gar guet vnd machs in geleicherweyß als ander sulcz visch dan alain denn saffran nym nit dar czw Item czw der weyssen nym ein halbe hant voller grosser mandel vnd schell dy schon vnd stoz den chlain in einem morsar vnd slach In durch ein tuech mit guetten suessen wein vnd nym dan die visch dy dw in der weyssen sulcz wilt geben vnd leg sy dar ein vnd laß sieden mach sy sueß mit czuckerr [44r] vnd machs mit weysß ymber mit parischoren mit longen pheffer zw der plaben sulcz nym choren plue vnd deerr sy schon vnd reib sy ab als ein saffran vnd slach sy durch vnd nymb guett gburcz dar czw vnd laß sy Sieden dar nach leg die visch dar ein vnd thu auch gburcz dar an als vorer