Ingredients:
- haup des chalb (calf head)
- gepratt (calf head meat)
- hieren (calf's brains)
- ymber (ginger)
- honig (honey)
- pheffer (pepper)
- gburcz (spice)
- pain (veal bone)
- prue (veal broth)
- wein (wine)
Tools:
Similar recipes:
Same title: bs1.191#sub1, bs1.191#sub8, gr1.129Shared ingredients: gr1.129Same ingredients in following recipe: 1Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: offalPreparation: boiledType: -Item wil dw vonn dem haup des chalb chochen So nym das hawbt vnd har es gar schonn vnd slach ein mitten von ein ander vnd nym das hieren her auß vnd secz das chalt haubt czw einem guetten wein vnd laß es sieden piß es gar waich wirdt vnd nym dy pain da uon vnd stos das gepratt gar chlain In einem morsar vnd nym die prue da das chalbs hawbt vnd [43r] secz es wider czw dem fewr nym honig vnd mach es sueß nym pheffer ymber vnd guet gburcz vnd laß es sieden piß das es dicklat wirdt so nym dan ein schons peck da nit czw großsey vnd das daz peck ein wenigs seycht sey vnd gewß dan das gesotten chalbs haubt in das peck secz es in ein chalten chaler so wirt es hert so nym es dan vnd sneyd es wecklat In dem peck vnd legs dan auff ein schussel dar auff als auff die hasen nestel das das schickt chalt sey