Ingredients:
- huenn (chicken)
- fleysch (chicken breast)
- fueß (chicken claw)
- air (chicken egg)
- hals (chicken neck)
- haut (chicken skin)
- flugel (chicken wing)
- saluan (common sage)
- pettersill (parsley)
- stupp (spice)
- full (stuffing)
Tools:
- chraclas clas (pinch bottle)
- holczlin (skewer)
- vaden (thread)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: complexType: show dishItem wil dw ein huenn ganczen in ein chraclas clas machen So prue das huenn schon vnd las nu die haut dem hals pegreiff es schon czwischen heydt vnd fleysch czewch Im die ab also gancz piß an die fueß vnd sneyd dy [41v] fueß ain wenig ab das sy ander haut beleyben vnd mach ein stumphacz holczlin vnd plast dy hawt vnd wo sy dan zerprochen ist da na sy czw vnd nym dan von stoz einen fueß In das glas vnd dar nach den anderen vnd nym dan das stumpfhat holczlin vnd stoß dy hawt ye ein winczig hin ein wenn dw dan dy hawt in ein stossen pist a den hals so behalt den hals hin oben vnd vber sturcz die hawtt vber das glas vnd pintt es dan mit einem vaden czw vnd nym dan das huen vnd wirff auff ein fleisch vnd laß es sieden vnd wen es dan gesotten ist so hack air saluan pettersill vnd guecz stupp vnd plas in das clas so thuet sich das huen auff vnd full dan dy full dar ein vnd wen dy hautt vol ist so vermach sy eben woll das dy hautt nit hin ein vall vnd das auch chain wasser hin ein mug [42r] chomen vnd teck es dan czw vnd laß es dan sieden so wirdt es sich stercken in dem clas das man siecht sein flugel vnd seinen hals vnd sein fueß vnd sein ganczen pottich