Roasted fish puree ein gmuß Semantic annotation of the recipe "Roasted fish puree" (gr1.102) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 3.0 Graz o:corema.gr1.102 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Österreich Graz Universitätsbibliothek Ms. 1609 Mondseer Koch- und Haushaltsbuch Gr1 34/8 Gr1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Gr1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 2. Hälfte 15. Jh. 2nd half of 15th c. 1488 1451 Entstehungsort unbekannt place of origin unknown. Vermutlich ein Benediktinerkloster, evtl. Kloster Tegernsee oder Kloster am Mondsee. Bavarian
Item wildw aber ein <dish commodity="Q636056" en="puree">gmuß</dish> machen So nym ein guetten prat visch vnd nym weinper dar czw vnd stos es durch ein ander dar czw mustu haben guetten wein das mueß ist auster massen guett vnd guett gburcz muest haben vnd czucker salcz vergiß nit dar ann