Ingredients:
- speck (bacon)
- gepein (bone)
- brots (bread)
- eyer (chicken egg)
- bloet (pancake)
- peterlin krut (parsley)
- munt (pig's snout)
- ferhelin (suckling pig)
- hut (suckling pig skin)
- salcz (table salt)
Tools:
- schuessel (bowl)
- kessel (cauldron)
- bret (cutting board)
- stecklin (skewer)
- huelczen rost (wooden grate)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: show dishEin gefuellet ferhelin Eyn gebraten gefuellet ferhelin mach also Nym ein ferhelin [124v] das dryer wochen alt sy vnd bruee das kuele vnd czuehe Im das hare alles abe vnd zcu snyd die hut nicht so sal man Im vmb den Rans die hut lassen vnd loese beyde gepein vnd fleisch abe vnd alles das es In dem libe hat an die kloen die es nyden an den fussen hat vnd nym des fleischs das darusz geczogen ist wol als czwey eyer vnd seude es vil noch gare vnd nym dann das vnd speck vnd hack es vntereinander vnd thu rowe eyer darzcu vnd eynen snyten brots vnd peterlin krut vnd salcz es zcu massen vnd fuelle damit das ferhelin nicht alczuuol vnd forne den munt vnd legs sanffte In eynen kessel lasz es erwallen das die hute ich zcu breche So nym es denn vnd leg es uff eynen huelczen rost vnd brate es sanffte als es denn wol geroest sy szo nym ein bret vnd leg es daruff ln ein schuessel mache uff das bret vir stecklin vnd cleyde das pret mit eynem bloet von eyernn vnd secz das fercklin dar uff cleide es auch mit eynem blot vnd lasz Im die oren vnd den rueszel herusz geen