Nut and apple fried dumpling Krappfen Semantic annotation of the recipe "Nut and apple fried dumpling" (ds1.57) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.ds1.57 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Dessau Anhaltische Landesbücherei Dessau Wissenschaftliche Bibliothek und Sondersammlung Georg Hs. 278.2° Ds1 11.2° Ds1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Ds1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe Erste Hälfte bis Mitte 15. Jh. 1st half to middle of 15th c. 1495 Entstehungsort unbekannt place of origin unknown
<dish commodity="Q2282540" en="fried dumpling">Krappfen</dish> Wiltu aber ein fast krappfen machen szo nym nuesz vnd stosz sie In eynen moerser vnd nym oeppfele als vil vnd sneid die darein wuerfflecht vnd menge sie wuerczen welherley sie sind vnd fuelle das In die krappfen vnd leg sie In ein pfann vnd lasz sie backen mit buttern oder ole