Ingredients:
- mandelkern (almond)
- mandel milch (almond milk)
- brot (bread)
- milch (milk)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- tottern (yolk)
Tools:
- schuessel (bowl)
- tuch (cheesecloth)
- fweer (ember)
Categories:
Main ingredient: breadPreparation: pureeType: -Caleus Nym mandelkern vnd gusz sydenes wasser daran vnd czeueh die schalen herabe Stosz sie vnd twing sie durch ein tuch oder mal sie nym schoen hertt brot vnd snyt die oebersten rynden abe schoene duenne snyt darnach schyben szo du duennest magst das begynne vnder der oebirsten rynden iglich schibe sal sin sinwel fuege der schiben vir zcu sammen vnd snyt sie smal als eynen rymen vnd snyt sie denn twerhes ueber szo du kleinst magst halt die mandel milch ueber das fweer lasz sie warm werden wirff das brot dar ein das sie dick werde halt sie ueber das fewer vnd lasz sie syden vnd gibs In die schuessel vnd strewe zucker daruff das heysz caleus Alszo mach auch andere milch ob du tottern darzcu thun wilt