Ingredients:
- buttern (butter)
- eyernn (chicken egg)
- teyg (dough)
- Ingeber (ginger)
- pfeffer (pepper)
- saffrans (saffron)
- Stockfische (stockfish)
- salcz (table salt)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- weyssem melbe (wheat flour)
Tools:
- fueer (ember)
- schinen (rod)
- huelczin rost (wooden grate)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Von Stockfische NIm eynen stockfische der nicht garstig sy thu Im die hut abe weich In in kaltem wasser ein nacht vnd nym In dann herusz vnd drucke In in essig also das er blibe gancz binde In uff czwu schinen vnd leg In uff eynen huelczin rost strich das fueer darvnter allenthalben das er erwarme lasz In wol belauffen mit buttern Darnach mach eynen schoenen teyg mit weyssem melbe vnd mit eyernn darzcu thu gestossen pfeffer oder Ingeber vnd ein wenig saffrans salcz zcu massen sprenges [126v] uff den visch als der Visch gar heysz sy Szo slahe den teygk daruff mit eynem swancke riche faste kolen darunter das es rot werde also thu das ee du In abe nemest vnd betreueffen wirst mit buttern vnd gib In hin