Ingredients:
- enys (anise)
- huenre (chicken)
- von den huenren die brueste (chicken breast)
- brasmen (common bream)
- salbey (common sage)
- teyck (dough)
- Ingwer (ginger)
- krut (herb)
- smalcz (lard)
- fleisch (meat)
- hechte (northern pike)
- peterlin (parsley)
- rephuenre (partridge)
- pfeffer (pepper)
- fasand (pheasant meat)
- tuben (pigeon)
- lachse (salmon)
- salcz (table salt)
- forhelen (trout)
Tools:
- forme (mold)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: -Type: -EIn Spise von eynem lachse NIm einen lachse vnd schabe Im abe die schuppen spalde In vnd sneit In an stuecke hacke peterlin salbey nym gestossen Ingwer pfeffer enys salcz zcu massen mach eynen derben teyck nach der grosse der stuecke vnd wirff das krut uff die stucke vnd bewircke sie mit dem teyge kanstu sie gestempfen In ein forme das thu Also magstu machen hechte forhelen brasmen vnd back itlichs besundern In synem teige Ist es aber ein fleisch tag szo magstu machen huenre rephuenre tuben vnd fasand als ob geschriben stet hastu die forme vnd backe sie In smalcz oder sewd sie In den obgeschriben formen nym von den huenren die brueste vnd ander gut fleisch szo wirt die kunst dester besser vnd versalcz nicht