Ingredients:
- mandel (almond)
- mandelmilich (almond milk)
- saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuechlein (cheesecloth)
- haffen (pot)
- holtzlein (skewer)
Similar recipes:
Same title: bs1.6, pa1.44, db1.5Shared ingredients: b6.17, bs1.167, bs1.9, gr1.108, gr1.169, gr1.174, gr1.38, gr1.64, k1.44, w4.47, pa1.18, pa1.47, so1.22, bs2.60, db1.5, wo1a.5, wo3b.156, wo3b.158, wo3b.18, wo3b.56, wo7a.11, wo7b.151, wo7b.154, wo8.159, wo8.177, wo8.196Same ingredients in following recipe: 2Same tools in following recipe: 2Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: show dishWie man macht ein ygel von mandelmilich [76v] Wer ein Igel machen wil von mandelmilich der nem mandel als vil er sein haben wil vnd stoz in vnd wierf in in einen rainen haffen vnd ruer es mit einem holtzlein vnd schol es auf ein tuechlein schutten das es lig enpar das es erseich vntz das es trucken werdt vnd bestrue es mit zucker vnd nym dan geuiertailten mandel das es rott sey mit saffran vnd bestoz es das es einem Igel geleich werdt vnd gews dar an ein tickew mandelmilich so dw es auf dy schussel legst