Ingredients:
- netz (caul fat)
- pyssen pleter (chard)
- saluan (common sage)
- taw (dew)
- chrawt (herb)
- petersil (parsley)
- pfefferkraut (savory)
- esseig (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- multerel (container)
- platteren (pig's bladder)
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: preserveType: -Wie man ein mayschew salsen macht Wer ein maysche slasen machen wil Der nem petersil vnd pfefferkraut [104r] vnd saluan vnd Iung pyssen pleter als vil dw welst vnd haw das gar klain durch ein ander des margens gar frue so vach des taw in ein schons tuech ee dan dy sunn auf gee vnd nym das chrawt vnd zeuch es durch ein tuech mit dem taw als dw pest magst als ein pfeffer aus treybst in ein multerel vnd setz es da mit an dy sunn So verleust es dan den taw vnd lass es dann [104v] in ein platteren vnd wenn dw wild in dem Iar so netz es ab mit wein oder mit esseig als ein ander salsen