Ingredients:
- wilden sweins haupp (boar's head)
- heytt (boar's skin)
- weyssen ayeren (egg white)
- ymber (ginger)
- letzelten (gingerbread for sauce)
- weinperen (grape)
- honich (honey)
- plat (pancake)
- saffran (saffron)
- wurtzen (spice)
- Zuker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- gepraet (wild boar)
- ayertotteren (yolk)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- pretteren (cutting board)
- hafen (pot)
- pain (skull)
- tisch (table)
Categories:
Main ingredient: game offalPreparation: boiledType: -wie dw eins wilden sweins haupp beraytten scholt Wer ein wilden sweins haubt beraytten wil der seng es vnd wasch es aus einem hayssen wasser das es schoen werdt vnd slach es durch ein ander vnd sewd es in ein hafen biss das das gepraet gar wol [75r] gesotten sey vnd leg es auf ein tisch vnd lass das gepraet gar schon ab dem haubt vnd ab dem pain vnd von der heytt vnd sol das geprat wurtzen vnd mit weinperen vnd es Ziechen wo mit er getraw das es gueet von werdt vnd mach dan ein weyss plat mit weyssen ayeren vnd leg es auf dy hawt vnd leg das geprat dar auff als vil dw wild vnd mach dan ein rotzplat mit ayertotteren vnd strae das fleysch aber als vil dw wild vnd mach dan ein weyss plat vnd leg aber das fleysch darauf als vil dw wild vnd mach dan [75v] aber ein Rotplat von totteren vnd von saffran vnd sae aber darauf als vor vnd mach dan aber ein weyss plat vnd leg dann aber dar auf das gepraet vnd dye haut thue dar vber vnd mach es vber einander So dw es dan haben wild so soltu es dan in ein schons tuech legen vnd dar ein verpinden vnd press es vntter Zwain pretteren das es hertt werdt vnd mach ein salsen darZue dy swartz sey mit gepranten letzelten vnd wuertz [76r] das mit ymber vnd Zuker vnd honich so ist es beraytt