Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: show dishWie man ein gestrichtz pachen macht Wildw machen gestrichtz pachen von einem taig von ayeren so mach in hertt als zu einem haydnischen pachen vnd mach auch pletter als haynische pleter vnd sneyd ein snitten die smeler sey den ein vinger vnd versneydt an chainen ordt dy pleter nicht vnd lass dy gantz vnd nym ein smaltz in ein mosrer vnd setz es dan das es hayss oder wellig werdt vnd nym ein choch loffel oder ein holtzel das [90r] das da sey als gross da mit raich an dy pleter von dem plat das dw gesnitten hast vnd leg ye ains hin vnd vber leg das ander vnd wirff es ab dem holtz in dy pfannen vnd lass es pachen vntz das es sein genueg gewing Sey ym sein not so cher es vmb in dem morsrer vnd mach dan ein guettew suppen darZue von honig vnd gewurtz vnd nym ein wenig wein vnd ein wenig esseich das es durch das honigk pizel vnd strae dar ein wenig weinper vnd gews dy suppen auf das pachen [90v] Wenn dw es wellest an rich ten da mit ist es berayt