Ingredients:
- mandel (almond)
- ay (chicken egg)
- mels (flour)
- weinper (grape)
- smaltz (lard)
- saffran (saffron)
- gestupp (spice)
- full (stuffing)
- saltz (table salt)
- chalbfleysch (veal)
- gepraet (veal sausage meat)
Tools:
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: show dishWie man ein holpratten machen sol Wildw machnn ein holpraten von einem chalbfleysch So nym des gepratz aus dem tiech des chalbs vnd hack das gar klain vnd thue auf das gepraet ein gauffen mels das es werd weyss vnd nym ein ay oder Zway dar vnder vnd hack es vnder einander vnd saltz es Nym ein spizz [86r] der lenger sey dan ein span vnd vmb sich dick als ein walgholtz vnd an yegleichem endt ein loch eines vingers tieff vnd mach dar ein zway steblein das dw es gegen dem fewer gewendeen mugst vnd nym dan den pratten vnd zeuch den vber den spiz als dw dunnest muegst vnd leg es dann zu dem fewer vnd prat es vnd beslach es mit einem hayssen smaltz vnd so es gepratten sey so nym es ab dem spiss das es gantz peleib vnd setz yn auff hocher vnd mach ein full [86v] darZue von abgerosten ayeren in einer pfannen als vil dw ir wild vnd nym dye ayer auf ein podem vnd hack dye klain vnd nym darvntter weinper vnd mandel vnd guet gestupp vnd saffran als vil sein bedarfft vnd full den pratten das er vol werdt da mit leg in auf einen rost vnd lass in hays werden da mit ist er peraitt