Ingredients:
- speck (bacon)
- ayer (chicken egg)
- gepraet (cut of fish)
- weyss von einem ay (egg white)
- vischen (fish)
- saffran (saffron)
- stupp (spice)
- prue (stock)
- semelen (white bread)
- totter (yolk)
Tools:
- schuesselen (bowl)
- pretel (cutting board)
- feuer (ember)
- pfann (pan)
- spyssel (spit)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: show dishEin gespickten praten von vischen Wer ein gespickten praten von vischen machen wil Der nem ein visch vnd schuep den vnd sneyd das gepraet her ab als mayst er mueg also roch vnd sewd dann grat da das ander an hangt vnd laz das gepraet gar da von vnd nym dan dy [81v] Zway gepraet vnd hack dy durcheinander Nym stupp vnd saffran vnd ein wenig geriben semelen vnd zway ayer zu einer schuesselen vnd sterck sy vnd das gepraet vnd mach dar aus ein pratten als er dir ge vall lass dan pratten auf ein pretel wallen in einer syedunten prue vnd dar Zu ein pfann dye darzu ge recht sy Wan er dan gar wol gesotten sey so stoz yn dan an ein klains spyssel vnd vber tzeuch yn mit einem totter der rott sey vnd [82r] thue es gegen dem feuer vnd nym ein weyss von einem ay das du hert sey gesotten vnd sneyd es klain als ein speck vnd spick den pratten so hat er sein genueg