Ingredients:
- chas (cheese)
- ayeren (chicken egg)
- weinper (grape)
- smaltz (lard)
- wurtz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- semel (white bread)
Tools:
- pret (cutting board)
- fewer (ember)
- morsrer (mortar)
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: pastryType: -Wie man ein Gestuchtz von chas machen soll Wer ein gestucktz von einem chaes machen wil der nem ein marbenchass vnd semel vnd zereyb es vnder einander vnd nym des chaes mer den des melbs vnd leg es auf ein pret vnd weleg es mit ayeren das es nit Zestarck werdt vnd mach dar aus Zoll dye nit Zegross sein vnd sneyd dye klain vnd nym ein morsrer vnd thue darein ein smaltz vnd setz es Zu dem fewer vnd lass es hayss werden vnd leg dan dy wulgeren darein [81r] vnd nem ayer als vil er wel vnd zucker vnd weinper vnd wurtz vnd mach es da mit vnd ziech es dan nicht mer vmb dan Zwir in dem morsrer von dem fewer ein wenig das es doch mit Zechalt werdt so ist es guett