Ingredients:
- opffell (apple)
- ayer (chicken egg)
- taig (dough)
- ayeren taig (egg dough)
- strauben taig (funnel cake dough)
- honig (honey)
- smalcz (lard)
- platt (pancake)
- weissen melb prott (white bread)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: -Type: show dishEin essen von morchen vmb weinnachten Wiltu machen vmb weinachten morchen essen so mach einen taig ausz weissen melb prott vnd sla ayer dor an vnd mach zwen knobel vnd wirffs in den taig vnd zeuch sie dor vmb vnd legs in ein smalcz daz nicht zu heisz ist vnd wen es ein wenig gepach so nym es her wider ausz vnd sneyd es do mitten auf dem knobel von ein ander vnd full es domit einem gerurten ayeren taig weisz oder gruem oder mit gepranten opffell in honig vnd nym denn einen linden strauben taig vnd zeuch es dor durch vnd leg es in ein smalcz wil aber er es aber keren so mach ein gelbes platt vnd secz dy morchen dor ein vnd la sie pachen vnd richt es an vnd versalcz es mit