Fried dumplings, cheeseSemantic annotation of the recipe "Fried dumplings, cheese" (bs2.12)editionJulia EibingerHelmut W. KlugtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative Commons BY 4.0Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.bs2.12CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"SchweizBaselUniversitätsbibliothekCod. D II 30Bs2Bs2page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Bs2"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipeÜber die Datierung herrscht Uneinigkeit. Während Hayer den Codex ins 4. Viertel des 15. Jhs. datiert (Hayer, S. 270), datiert Forster ihn auf den Anfang des 16. Jhs. (Forster, S. 143).
Sorbello Staub gibt einen vermutlichen Entstehungszeitraum von 1465-1480 an (Sorbello Staub, S. 72).late 15th c. to early 16th c.Entstehungsort unbekanntplace of origin unknown, evtl. Nürnberg
East Franconian-Bavarian
Item nym kesz vnd milch vnd misch mit eyern vnd sneyd gesotten dor zu vnd mach einenn derben taig vnd full den kesz vnd dy eyern dor ein vnd pack es in puttern oder in smalcz nit versalcz