Ingredients:
- Rindrein (beef)
- fleisch (meat)
- kastraunnein (mutton)
- oren (pig's ear)
- fuesz (pig's trotters)
- Sweineins (pork)
- salcz (table salt)
Tools:
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: preserveType: household tipwiltu gruen fleisch behalten von dem winter piss In den sumer Item wiltu gruen flaisch behalden von Sand Marteins tag piss In den [30r] sumer es sej Rindrein oder kastraunnein oder Sweineins yeglichs soltu besunder legen das salcz rain vnd mit vnrainen hennden soltu es nit an greiffen . Dem Sweinein soltu die fuesz abe schneiden pej dem knie vnd schneid Im die oren ab wieuil du Ir wild behalten als vil nym Ir vnd lass In dem salcz ligen drej wochen . Also ganncz nymm sie nicht In die poesen hennd vnd die sulcz geuss dauon In ainen kessel oder In ainen hafen vnd seud die sulcz vnd schaim sie schon So wirt sy lautter als ain wein vnd nym ain klains faesslein . vnd leg die fuess vnd die oren darein vnd der sulcz sol als vil sein das man es damit bedeck vnd huell es zue vnd lass es stan vnd ganng nit vil dar zue .