Ingredients:
- mandel (almond)
- milich (almond milk)
- haussen platter (isinglass)
- platter pruee (isinglass broth)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- schuessel (bowl)
- tuoch (cheesecloth)
- rindlein (container)
Similar recipes:
Same title: b4.32#sub1, b4.33, bs1.103, bs1.113, bs1.166, bs1.4, gr1.140, gr1.266, w1.33, w4.44, w4.46, m11.74, pa1.70, db1.4, db1.6, er1.3, wo1a.93, wo3b.155, wo3b.157, wo3b.37, wo7a.6, wo7b.149, wo7b.70Shared ingredients: bs1.199, bs1.4, gr1.168, wo7a.28, wo7b.171, wo8.159, wo7a.28#sub2, wo7b.171#sub1Same ingredients in following recipe: 3Same tools in following recipe: 2Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: analoguewiltu haben ain mandel kaeesz den mach also . Item wiltu haben ein mandelkaeesz So muost du haben ain haussen platter vnd zway pfunt mandel da machst du den kaesz von vnd den mandel reib schon vnd schlah In durch ein weiss tuoch Nymm hausen platter ain lott des ist Im not die soltu In ainem wasser sieden ab vnd den mandel soltu durch schlahen mit der platter pruee vnd solt die milich nit sieden lassen wiltu es suesz haben . So nymm ain vierdung zucker da wirt es suesz von vnd nymm ain pfunt mandel den soltu schelen vnd die weissen ganczen keren kleub die darauf Besteck den kaesz da mit [18r] Mach ain dicke milich daran vnd thue ain vierdung zucker daran . So wirt es suesz dauon Macht du nit ain klaine schuessel gehaben . So nymm ain rindlein das Innen verglast sey da schuett die milich ein . So wirt sy hert darInne wann du sy wild haben . So schuett sy auf ain schuessel vmb vnd thue die milich doran vnd steck dann die mandel keren darauf an den kaesz .