Ingredients:
- mandel (almond)
- vischen (fish)
- pruee (fish broth)
- leczelten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- haussen plater (isinglass)
- pruee (isinglass broth)
- hechten (northern pike)
- Saffran (saffron)
- gewuercz (spice)
- schlein (tench)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- ziegelstain (brick)
- tuoch (cheesecloth)
- pret (cutting board)
- holcz (skewer)
- tisch (table)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Aber von vischen die mach also Item nu suelle wir haben ain visch vnd suellen den sieden wann due ein schlein macht gehaben da wirt ein guote pressen von vnd so nym dar zue ain hechten vnd seud sie ped abe wann sy gesoten sind . So prich sie ped mit der hant vnd thue die graet dauon vnd so nym dann ain haussen plater die soltu sieden all doran das der pruee nicht zue vil sey gewuercz es rain vnd schrot In die praten In dem visch vnd schlachs durch mit einannder mit der hennde vnd leg es vf ain zwifach tuoch vnd schwaer das vast zue samen vnd leg es vf ain tisch vnd leg ain pret darauf vnd schwaers mit zwain ziegelstain zue oder mit [28v] holcz vnd lass das werden kalt vnd mach das ab mit guotem gewuercz Nym leczelten vnd zucker vnd reib den klain darein vnd machs ab vnd Saffran thue darein vnd ain vierdung weinper vnd als vil mandel thuee das In die pruee vnd laß kalt werden .