Ingredients:
- mandel (almond)
- naegelein (clove)
- praten (cut of fish)
- vischen (fish)
- leczelten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- hechten (northern pike)
- schwaiss (northern pike blood)
- arbes pruee (pea stock)
- rogkein prot (rye bread)
- waellsch wein (southern wine)
- gewuercz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: show dishPraten In der vasten . [27r] Item praten In der vasten das kumpt von vischen dar zue soltu ain hechten nemen den schlah auf vnd thue den grat dauon vnd den schwaiss muost haben von dem hechten so wirt es schwarcz hastu sein nicht genuog So soltu nemen der klainen vischlein oder leczelten den prenn das sy schwarcz werden vnd lass also werden kalt vnd stoeß rain vnd schlachs durch ain sib Nym ain wein vnd leg den leczelten darein vnd hack es klain mit den vischen vnd thue das zue massen vnd rogkein prot das reib klain vnd ruer es mit dem leczelten vnd vischen durcheinander vnd gewuercz wol vnd thue nicht . Saffran daran vnd das merer tail visch vnd mach dauon den visch praten vnd steck In an einen spisz vnd nym arbes pruee [27v] vnd die thue In ainen kessel vnd da leg den praten ein vnd lass In sieden vncz an die stat vnd lass In nicht versieden der mach zwen oder drej das es sich vergee vf ain schuessel vnd nymm mandel den schneid nach der lennge vnd spick den praten da mit klain vnd ganncze naegelein steck darein da wirt es geschmach von Nu sol man haben ain pfunt weinper die sol man reiben klain die sol man mit waellsch wein durich schlahen vnd zucker vnd guot gewuercz sol man dar zue haben .