Ingredients:
- huenern (chicken)
- kloe (chicken claw)
- ayer (chicken egg)
- huener fuesz (chicken leg)
- maegen (chicken stomach)
- naeggelein (clove)
- fleisch pruee (meat stock)
- gewuercz (spice)
- fuell (stuffing)
- kalbflaisch (veal)
Tools:
- kessel (cauldron)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: dumplingsType: show dishAin condiment zue huenern ein ze machen Item Nym huener fuesz vnd lass es erwallen vnd nym maegen kalbflaisch vnd hack das klain vnd mach das mit guotem gewuercz ab vnd thue naeggelein darein . Wiltu dauon guot essen haben So nym zwaj ayer daran wann die fuell beraitt ist So mach denn klaine kuegelein dauon vnd thue denn die kuegelein In die kloe vnd nym ain fleisch [94r] pruee vnd lass wol darInne sieden vncz pisz sich die kloe streckt vnd erwoell es dann In ainem kessel vnd lass es dann sieden pisz an die stat das es sein genuog hat wolt ich das es nit versotten wurde du solt sy geben In ain lauttre fleisch pruee vnd thue denn gewuercz daran .