Ingredients:
- schaiden (asp blood)
- schwaiss (blood)
- Naegelein (clove)
- leczellten (gingerbread for sauce)
- hasen (rabbit blood)
- schwaisz von den Rehen (roe-deer blood)
- gewuercz (spice)
- salcz (table salt)
Tools:
- tuoch (cheesecloth)
Similar recipes:
Same title: b4.207#sub4, bs1.212, w1.209#sub4, pa1.42, wo1a.99, wo3b.55#sub2, wo7a.18#sub1, wo7b.161#sub1Shared ingredients: bs1.212Same ingredients in following recipe: 0Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: -Preparation: -Type: colorantDas du guot praunn machest zu essen Item wiltu praun haben So nym den schwaisz von den Rehen oder von hasen oder schaiden vnd schlachs durch es ein tuoch So wirt es praun . Magstu aber des schwaiss nicht gehaben So nym ain leczellten vnd den prenn vnd lass In kallten vnd stoesz In vnd thue In darein So wirt es praun von vnd mit guotem gewuercz doch das es [84v] nicht zue vil sej den salcz du recht So wirstu ein rechter knecht vnd etwas guotz straee oder saee darauf mit Naegelein vnd mit wuerczlein .