Ingredients:
- mandels (almond)
- mandel milich (almond milk)
- hennen (chicken)
- praett von der prust der hennen (chicken breast)
- schmalz (lard)
- reiss (rice)
- wasser (water)
Tools:
- tuoch (cheesecloth)
- sib (sieve)
- loeffel (spoon)
Similar recipes:
Same title: b4.122, b4.134, br1.13, bs1.187, gr1.101, gr1.150, gr1.223, gr1.244, gr1.82, w1.126, w1.138, w4.61, m11.3, m11.80, pa1.30, pa1.39, ds1.3, wo3b.14, wo3b.35, wo3b.48Shared ingredients: b4.122, bs1.187, w1.126Same ingredients in following recipe: 1Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: blanc mangerType: show dishVon hennen zue kochen . Item von hennen zue kochen . Nym zwo allt hennen vnd zwaj pfunt mandels vnd das die hennen wol gesotten sind schell den mandel vnd schlach In durch mit ainem rainen wasser vnd mit ainem vierdung reiss vnd [70r] kleub den schon vnd schlach In durch ain tuoch oder durch ain sib vnd nym das praett von der prust der hennen vnd hack das klain vnd den mandel seud vnd das praet von der hennen darunder . vnd meng das darunder vnd lass In der mandel milich sieden vncz das es czeittig werde vnd dar zue zwaj pfunt schmalz wenn es ein wenig dick werde . vnd geuss dann das mayen schmalcz darein vnd reib es vast als pald es begynne ze sieden wol vnd thue das als lanng vnncz das es das schmalcz wider geb So ist das essen beraitt vnd richt es an mit ainem vaisten loeffel der vaist genuog sej vnd mit dem loeffel mach ain prait vnd das es schleht werde . vnd das gemuess haist plactiaster .