Ingredients:
- huener (chicken)
- ayren (chicken egg)
- naegelein (clove)
- semlein mel (flour)
- leczellten (gingerbread for sauce)
- guldein (gold)
- hoenig (honey)
- silbrein (silver)
Tools:
- tuoch (cheesecloth)
- moerser (mortar)
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: roastType: show dishDie swarczen huener Die mach also . Item zue schwarczen hueneren Nym leczellten vnd prenn den vncz das er schwarcz werde . vnd stoesz In In ainem moerser klain . Hastu des nicht So nym hoenig . semlein mel . [69r] Vnd prenn das In ainer pfannen vncz das es schwarcz werde vnd lass erkallten vnd reibs durch ain tuoch mit ayren Geuss die huener damit wann sy gepraten sind . Man sol sy spicken mit naegelein . Die rotten mit silbrein . Die schwarczen mit guldein naegelein . Die gruen mit silbrein vnd mit guldein