Ingredients:
- piessen pleter (chard)
- saluay (common sage)
- taw (dew)
- chraewt (herb)
- petersill (parsley)
- pheffer chraewt (savory)
- stuepp (spice)
- esseich (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- muelter (container)
- plater (pig's bladder)
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: preserveType: -So nim in dem Maye petersill vnd pheffer chraewt saluay Iung piessen pleter alz vill dw dez haben wild vnd hakch ez durich ein ander gar chlain vnd aines margens gar frw E daz die sun auffge vach den taw in ein schons tuech vnd nim daz chraewt vnd zewch daz durich daz tuech mit dem taw alz dikch dw muegst alz ain pheffaer auff ein seichte muelter vnd secz ez da mit an die sunn so verlewst ez daz taw vnd laz ez truckchen werden alz ein stuepp vnd nim ez denn vnd vass ez in ain plater stupps weis vnd wenn dw wild in dem Iar so necz ez ab mit wein vnd mit esseich alz ein ander salsen