Ingredients:
- taig (batter)
- chuchen (cake)
- air (chicken egg)
- melbs (flour)
- smalcz (lard)
- milich (milk)
- gell (saffron)
- wuercz (spice)
- zukkaer (unrefined cane sugar)
Tools:
- herren schussel (bowl)
- phann (pan)
- chochloeffel (wooden spoon)
- pankch (workbench)
Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: show dishczoten gepachen So nim ain chochloeffel vol milich vnd vir air zw einer herren schussel alz die geniessen muegen melbs daz ez werd in der dichk alz ein taig zw ainem pranten da mit wuercz ez woll vnd mach ez gell . vnd nim ain smalcz in ain phann in der groezz alz ein waelische nuez vnd la ez zergen vnd gewz den taig in die phann vnd laz ez zw ainem chuchen pachen gar chuell vnd wirff in vmb in der phann alz dw pest muegst vnd wann er dann wol gepachen sey vnd doch nicht verprunne so nim in her vnd stuerz in auff ain pankch vnd sneid in in der leng vnd in der groezz alz ein vingaer vnd hab dan ueber mit voelligem smalcz vnd pach ez ab alz ein anders pachen vnd tw ain zukkaer dar auff hastw in so ist ez perait