Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: -So mach in hert alz zw ainem haydnischen pachen . vnd mach auch pleter cherblein alz haydnisch pleter vnd sneid dar ein snite die da sein alz ein vingaer vnd versneid die pleter nicht an den ortern . vnd la sy gancz vnd nim ain morsaer mit smalcz vber halb vnd secz den haizz daz er wellig werd vnd nim ain ezz loffel in die hant oder ein staebel daz alz groz sey da mit reich die pleter an alz dw sew gesniten hast vnd leg ye ains hin an vnd vber leg daz ander vnd wirff ez ab dem holcz in den moersaer vnd la ez pachen vnncz dich sein genueg sey im sein not so cher ez vmb in dem morsaer vnd la ez aber pachen alz lang dw wild vnd mach dan ein gutt suppen [233v] dar czw von honig vnd von guetem gewuercz vnd nim dar zw ein wenig weins vnd esseich daz ez durich daz honig piczell . vnd stra dar ein ein wenig walisch weinper . vnd geuz die suppen auff daz pachen . wenn dw ez welst an richten so ist ez perait