Ingredients:
- ay (chicken egg)
- grat (fish bone)
- hecht (northern pike)
- prat (northern pike filet)
- hawpt (northern pike head)
- hawt (northern pike skin)
- zagl (northern pike tail)
- gell (saffron)
- gewuercz (spice)
- prw (stock)
- Esseich (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- tueech (cheesecloth)
- messaer (knife)
- panchk (workbench)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: show dishItem wild ein hecht huebsch fuellen So zewch im die hawt ab vncz auff den zagl vnd zereis in nit . vnd verslach die hawt in ein nass tueech auff den zagell . da mit laz daz prat von dem grat mit einem messaer . vnd leg ez fur dich auff ein panchk vnd hakch ez chlain . vnd nim dar zw ain rocz ay vnd gutt gewuercz . vnd mach ez gell vnd fuell ez wider an den grat alz ez vor gewesen ist da mit zewch den palg also grueenen dar ueber vncz an daz hawpt da mit leg in in ein gueetw prw die wol gewuerczt sey mit wein vnd mit Esseich . vnd laz ez sieden vncz daz ez sein genueg gewin [233r] so ist ez perait