Liver sauce
Von leberenn ein gericht
Semantic annotation of the recipe "Liver sauce" (b6.1)
edition
Julia Eibinger
Helmut W. Klug
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative Commons BY 4.0
Creative Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.b6.1
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
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Deutschland
Berlin
GStA PK
XX. HA, OBA, Nr. 18384
Königsberger Kochbuch
B6
B6
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[Context for all recipes in manuscript "B6"](info:fedora/context:corema.b6)
References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
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recipe
Mitte bis Ende 15.
Jh.
mid to late 15th c.
Entstehungsort unbekannt
place of origin unknown
Bavarian
Von leberenn ein gericht Nym ein lebern und hertte Eir die stoß in einem morsterstein vnd
menig daz mitt guttem luettern wein oder mit essig vnd
daß soll man duech streichein ader mallenn vnd
nim zwiffell vnd
sewdt die Im Smalcz das soll mann giessenn vber fisch ader wilprett ader fleisch huner adar war vber dw wilst