Liver sauce Von leberenn ein gericht Semantic annotation of the recipe "Liver sauce" (b6.1) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.b6.1 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Berlin GStA PK XX. HA, OBA, Nr. 18384 Königsberger Kochbuch B6 B6 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "B6" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe Mitte bis Ende 15. Jh. mid to late 15th c. Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Bavarian
Von <ingredient commodity="Q1470283" en="liver">leberenn</ingredient> ein gericht Nym ein lebern und hertte Eir die stoß in einem morsterstein vnd menig daz mitt guttem luettern wein oder mit essig vnd daß soll man duech streichein ader mallenn vnd nim zwiffell vnd sewdt die Im Smalcz das soll mann giessenn vber fisch ader wilprett ader fleisch huner adar war vber dw wilst