Ingredients:
- Mandel chernn (almond)
- pier essech (beer vinegar)
- chraut (cabbage)
- Coriander (coriander)
- krenn (horse radish)
- Seniff (mustard seed)
- honigsam (nectar)
- petersill (parsley)
- wurcz (parsley root)
- Regelspiernn (pear)
- welhischs weinper (raisin)
- wasser (water)
Tools:
- sib (sieve)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: preserveType: -Von ainem gutten pottigen krawtt DV solt Seniff Stampphen Wenn das geschicht So gews syedunds wasser daran vnd rueer In als ein taig das tue drey nacht nach ein ander vnd gews des morgens ymmer das wasser herab . vnd In aber mit einen anderen siedunden wasser an dem dritten morgen So . reib In mit einem gutten pier essech so nym krenn der chlain gesnitten sey vnd gestossen petersill der mit sampt der wurcz gestossen sey vnd gesotten Regelspiernn Coriander gestossen vnd gevaett durch ein sib welhischs weinper Geschellt Mandel chernn vnd honigsam das tue auff daz chraut zu einer ysleicher legk . das sol man mit recht mit silber wider legen als gesuntt ist es das ist gesuntt zu essen In dem aewgsten